lördag 3 januari 2009

Saffranskorpor i vacker glasburk



Denna glasburk, ljuslykta eller vad man vill ha
den till kostar 29 DDK på webshoppen FruLip.dk
En perfekt skål för att lägga lite nötter eller
karameller i och ställa fram på bordet.
Eller varför inte goda saffranskorpor som är
lika vackra som de är goda. Här följer receptet jag
fått från min kära vän Maria för er som vill testa.
1 1/2 dl sötmandel
100 g smör
2 pkt saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka sötmandeln grovt. Smält smöret och rör sedan ner saffran i det varma smöret. Tillsätt därefter ägg, socker, mjöl, bakpulver och de hackade mandlarna.
Arbeta ihop allt detta till en deg och rulla ut den i tre långa längder. Grädda 10-15 min i mitten av ugnen och ta sedan ut dem för att skära längderna i lagom stora skorpor.
Sänk ugnen till 175 grader och rosa skorporna i ytterligare 10-15 min tills de fått en gyllene färg.
Stäng därefter av ugnen och låt stå på eftervärme. Jätte enkelt och väldigt gott!

Inga kommentarer: